Jakoby to bylo včera, kdy končila základní část historicky druhého ročníku Interligy. Z devíti týmů byli nejúspěšnější Loupežníci, ale o vítězství rozhodli až v předposledním kole v přímém souboji se ZEOSem.

Nyní jsme se v soutěži posunuli dále. Za sebou máme semifinálové souboje konferencí, které nabídly nervydrásající souboje, očekávané postupy, ale i jedno překvapení.

Konec základní části byl poklidný. Poslední deváté a zároveň jediné nepostupové místo do Play-off, měly dlouho dopředu „zajištěné“ Chomutice, a tak se týmy ze spodku tabulky nemusely ničím stresovat. V tomto duchu, soustředění se na klíčové souboje Play-off, odehrály závěr základní části Křižáci i Tatobity. Naopak Železný Brod chytl v závěru solidní formu a z posledních 4 kol zaznamenal plný počet 8 bodů. Díky tomu se posunul až na 6. místo, hned na dostřel celkově pátých Grey Grizzlies.

Loupežníci, ZEOS, Jilemnice a Sklepy TEAM mezitím bojovaly o co nejlepší postavení na čele a v neposlední řadě o „Prezidentský pohár“. Velkou moc, promluvit do těchto soubojů, měl ZEOS, neboť ho čekaly souboje se všemi těmito soupeři.

Po vítězství 7-5 nad Sklepy, sehrál ZEOS další parádní utkání s Jilemnicí, kdy celé utkání tahal za kratší konec, ale 1 vteřinu před koncem vyrovnal na 2-2 Vojta Stránský. Tím zajistil ZEOSu první místo v Lomnické části a zároveň rozhodl o složení semifinálových dvojic konference LHL. ZEOS měl narazit na Tatobity, na Jilemnici zbyl Železný Brod.

Sklepy TEAM mezitím prohrál 3-6 s Tatobity a jelikož měl v posledním kole volný los, bylo jasné, že v celkové tabulce Interligy obsadí 4. místo. O vítězství v základní části tak reálně bojovali už jen ZEOS a Loupežníci. A právě tyto 2 týmy se v předposledním kole střetly na ledě novopacké arény. Na pozadí souboje ještě hořel boj o vítězství v produktivitě mezi bývalými spoluhráči a dnes soupeři, Radkem Bernardem z Loupežníků a Filipem Nalezinkem ze ZEOSu. A pro druhého jmenovaného skončil doslova katastroficky. Jeho ZEOS byl jen špatným sparing-partnerem a v utkání prohrál vysoko 1-9. Bernard navíc zaznamenal o 4 kanadské body více, čímž ho v produktivitě vyrovnal.

V posledním utkání pak Loupežníci deklasovali 12-2 i Grey Grizzlies, přičemž si Radek Bernard připsal 6 gólů a 3 asistence, čímž symbolicky „hodil svému sokovi rukavici“. Loupežníci si touto výhrou pojistili celkové prvenství v základní části. Jedinou nadějí pro Filipa Nalezinka bylo získat v posledním utkání 10 bodů, což se jevilo jako nemožný úkol, nicméně soupeřem pro ZEOS byly Chomutice.

Nalezinek v utkání průběžně plnil „kvótu“, ale když 2 minuty před koncem trefil ve vyložené šanci břevno, zdálo se být vše ztraceno. Při posledním střídání ale připravil snadnou branku pro Dominika Bláhu a ten dovršeným hattrickem pomohl i svému spoluhráči ke kýženému 10. bodu a vítězství v produktivitě.

Jilemnice v posledním ze 72 utkání základní části ještě porazila 4-2 Tatobity, ale to už nic nemohlo změnit na konečném pořadí. V Hobby lize bylo jistě, že Loupežníci narazí na Křižáky a Sklepy TEAM „B“ na obhájce titulu Grey Grizzlies.

První duely semifinále Hobby ligy překvapení nepřinesly. Loupežníci sice nepředvedli tak dominantní výkon, ale výsledek 9-1 rozhodně dominantní byl. Třemi góly se na tom podílel, v útoku netradičně hrající, Honza Starý. Odveta už byla mnohem zajímavější. Křižáci postavily tu nejsilnější možnou sestavu, do brány navíc povolali i novopackou legendu Pavla Škopa. A změny v sestavě nesly ovoce. Loupežníci asi měli o něco více ze hry, ale Křižáci dokázali své šance využít o něco lépe. Po 45 minutách svítilo na tabuli skóre 4-3 pro Křižáky a toto semifinále šlo jako jediné do prodloužení.

Přesně po 6 minutách ukončil nápor na nervové soustavy všech účastníků využitou přesilovkou Vojta Kratochvíl a poslal Loupežníky do finále HHLNP.

Druhá dvojice byl herně asi ještě vyrovnanější, ale Sklepy TEAMu se povedlo zkrotit kvalitu hořických Grey Grizzlies v obou utkáních. V tom prvním vedli hořičtí gólem Honzy Karbana ze 31. minuty 3-2, ale Matyáš Rajm a Petr Jelínek dokázali v závěru utkání otočit na 4-3.

V odvetě se pak Sklepy TEAM ujal rychlého vedení, ale lepší Grey Grizzlies znovu na přelomu druhé a třetí části vedli 3-2. Závěrečná třetina ale patřila Sklepy TEAMu a Petr Jaroš dvěma góly opět otočil skóre. Grizzlies potřebovali nutně zvítězit a v jejich snaze se uchýlili ke hře bez gólmana. Tu ale už po 8 sekundách ukončil Petr Jelínek, který pečetil na konečných 5-3 a „štempl“ dal i na postup Sklepů do finále Hobby ligy.

Nejhladší cestu dál měla Jilemnice. V prvním utkání se musela jen vypořádat s nevydařeným startem, kdy musela otáčet z 0-2, ale povedlo se jí to poměrně rychle. A neskolilo ji ani 5 minut dlouhé oslabení po „hlavičce“ Lukáše Jebavého. Matěj Havel a Tomáš Rychlovský, každý dvěma góly, pomohli k výhře 7-3.

V téměř stejném duchu se odvíjela i odveta. Rozdílem bylo, že Železný Brod neměl tak raketový start a skóre otevíral právě „napravený hříšník“ Lukáš Jebavý z Jilemnice. Nicméně ve 26. minutě se Brod znovu dostal do vedení, tentokrát 2-1. Udržel ho však jen pár okamžiků a Jilemnice pak 5 góly během 4 minut ještě do přestávky odpor soupeře definitivně zlomila. Druhá výhra 7-3 jí přinesla postup dále.

Poslední dvojici tvořili „repetenti“ loňského finále LHL. ZEOS v něm tehdy přetlačil Tatobity až v prodloužení a umetl si cestičku k celkovému vítězství v Interlize. Nicméně tentokrát to byly Tatobity, kdo měl mnohem více ze hry. Alespoň v prvním utkání. ZEOS nezvládal dvě největší zbraně soupeře, a to rychlé brejky a nahrávky zpoza brány do prostoru před ní. Oběma způsoby nasázely Tatobity hned 7 gólů z osmi a také díky spalování šancí soupeře vyhrály vysoko 8-3.

Druhý duel byl mnohem vyrovnanější. ZEOS se přizpůsobil tvrdé hře soupeře a dokázal oplácet stejnou mincí. Tatobitům to příliš „nevonělo“ a hodně úsilí věnovaly diskuzím s rozhodčími. Za ZEOS toho využil Vojta Stránský, který v 9. minutě otevřel skóre a jeho tým tenké vedení udržel i přes přestávku. Po ní se na Tatobity usmálo štěstí, když dokázal nejprve nohou šťastně vyrovnat Adam Erler. Na to ještě v přesilovkovým gólem v pádu reagoval znovu Stránský, ale na odraz puku, nahozeného zpoza brány, od brankáře, už ZEOS reagovat nedokázal. Přestože měl řadu možností. Druhý duel tak skončil 2-2 a na finále LHL se po roce znovu těší Tatobity.

HC LOUPEŽNÍCI – držitel Prezidentského poháru Interligy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *