Jako velmi vydařený vrchol, ve formě rychlého Play-off, a obecně celý průběh soutěže, hodnotila drtivá většina zainteresovaných letošní, v pořadí druhý, ročník Speditrans Legends League.

Po závěrečném „Final-four“ zvedli nad hlavu mistrovský pohár hokejisté Holína.

Speditrans Legends League se ve svém druhém ročníku stala plnohodnotnou soutěží. Počet týmů s o nově příchozí Holín a Dobrou Vodu rozrostl ze tří na pět. Přidáno bylo play-off, což dodalo soutěži ten potřebný drajv.

Základní částí prošla jako nůž máslem Gema, která o parník předčila všechny soupeře a z 24 možných posbírala hned 20 bodů. Přes tento počin ale jasným favoritem za zisk titulu nebyla. Zástup vlčáků, čekajících na jediné zaváhání, byl totiž skutečně dlouhý.

První překážkou pro Gemu byl obhájce loňského prvenství – Kopidlno, které právě Gemě vyfouklo trofej v pilotním ročníku. To ale všechny tři týmy hrály ještě hlavní soutěž a „čtyřicítka“ byla spíše doplňkem. A Kopidlno skutečně Gemu řádně potrápilo, když se už během první třetiny dostalo do vedení 3-2. Nicméně zarputilost týmu, hájícího červené barvy, byla o fous větší a postup do finále si Gema vybojovala po výhře 4-3.

Hned po tomto nervydrásajícím souboji, nastoupila na led druhá dvojice „hladových“. Blata měla v závěru sezóny problém – přestala dávat góly. A bohužel se to přeneslo i do Play-off. Holínu tak „stačilo“ udeřit dvakrát. Na rozdíl od většiny sezóny, kdy tým táhla první formace v různých variacích, ve složení Petr Daňo – Lukáš Hlavatý – Jaroslav Hlavatý, se tentokrát prosadila „Baťácká klika“, která zařídila oba góly a poslala Holín do finále.

Velká sobota 24.2. přinesla nejprve souboj o 3. místo, kde si to rozdalo Kopidlno s Blaty. Problém Blat se střílením gólů přes týden nezmizel, a tak jsme od 16. minuty až téměř do závěru utkání mohli na tabuli sledovat skóre 1-1. Poté se prosadili Petr Komárek a Tomáš Svoboda a přes bleskové snížení Martina Petrgála už Blata vyrovnat nedokázala. Osm sekund před koncem ještě pečetil do prázdné brány Tomáš Plíšek.

A pak už to přišlo. Během základní části jsme viděli tři vyrovnané souboje Gemy a Holína, z nichž 4 body vytěžila Gema. Nyní to ale k vyrovnanosti mělo daleko. Holín byl aktivnější, lepší, produktivní a postupně si budoval náskok. Skóre otevřel Pavel Hanyš a postupně se prosadili Tomáš Kocourek, Jarda i Lukáš Hlavatí a dvakrát nejproduktivnější muž celého ročníku (oceněný za základní část) Petr Daňo. Gemě zbylo jen smutně sledovat navyšující se skóre, které se po snížení Aleše Kubíčka zastavilo až na 1-6.

Takový výsledek si Gema nezasloužila. Nicméně Holín, který před sezónou musel projít určitou transformací, přibral k sobě 5 hráčů odvěkého rivala Řáholce a přesunul se z hlavní soutěže mezi veterány, hrál výborně a onen večer by soupeře hledal jen těžko. Navíc se v celém play-off mohl spolehnout na výborné výkony brankářské dvojice Ondra Kubíček a Tomáš Drahoňovský. Zkrátka sešlo se vše.

Po utkání tak kapitán Pavel Hanyš mohl převzít putovní pohár a celé spektrum týmů se pak společně přesunulo k oslavám zakončení sezóny – také poměrně unikátní počin. Jen Holín se pochopitelně přesunul do Divé Báry, která je historickým domovem necelé nové poloviny jeho kádru.

Celá soutěž se tedy vydařila na jedničku s hvězdičkou, a to i z pozice organizátora. Navíc jsme posbírali některé poznatky, které můžeme začlenit do další sezóny. A ta, minimálně ve složení stávající pětice týmů, určitě bude!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *