ES-Garden JHL zažila během letní přestávky výrazné zeštíhlení, když z 11 hned 5 týmů ukončilo své působení. V hlavní soutěži tak zůstala šestice mančaftů, kteří se během základní části utkají v 15 kolech. S každým ze soupeřů tak odehrají 3 utkání.

Nyní mají týmy za sebou 5 kol, čili každý tým se střetl už se všemi soupeři.

Všichni byli zvědaví, jaký vliv bude takto výrazný řez polem týmů mít. Na nějaké závěry je opravdu brzy, ale úvod nastínil, že nenastala žádná změna k horšímu. Pokud srovnáme momentální stav s loňskou sezónou – v té jsme měli tři dominantní týmy, které si dokázaly body sebrat jen mezi sebou. Následoval jakýsi „střed“, do kterého jsme mohli počítat 4 týmy. Ty se v konečné tabulce seřadily s minimálními odstupy.

Jaká je situace nyní. Hned ve třetím utkání celé sezóny se střetly Sklepy TEAM s Blaty. Tradičně nejsilnější tým a obhájce titulu se s hodně obnoveným týmem Blat, který posbíral řadu hráčů ze skončivších týmů a doplnil je o velmi zkušeného Honzu Starého z Vaposu, velmi natrápil. Blata sahala minimálně po bodu za remízu. Nakonec však těsně podlehla 3-4.

Už předtím Mystery Boys v přestřelce porazili Vapos (nyní jako Vapos-Solar) 11-8 a Revival zdolal Libáň těsně 4-3. V dalších kolech pak Sklepy TEAM ukázal jednak svou kvalitu – když porazil Libáň 13-5 a Vapos 13-6, ale také svou zranitelnost, spočívající v nízkém počtu hráčů v některých zápasech. To ho zcela jistě stálo jediný bod při remíze 3-3 s Revivalem. Utkání totiž po zranění Jana Balcara a vyoučení Davida Musila dohrával jen v 6 lidech. I tak ale v heroickém výkonu dokázal těsně před koncem vyrovnat.

Za devítíbodovými Sklepy vznikla po 5 kolech mezera. Za ní se s srovnala hned čtveřice týmů ve 2 bodech. Všechny týmy si dokázaly vzájemně sebrat body a prokázaly, že soutěž je opravdu velmi vyrovnaná.

Na 6. místě jsou po 5 kolech Blata, ale k bodům měla blízko hned několikrát. Se Sklepy a Vaposem chyběl jen 1 gól. Zajímavá situace nastala na samém konci „první třetiny“ základní části. V sobotu Blata podlehla Revivalu 3-17 a už ve středu, v otevíracím duelu „druhé třetiny“ vydřela bod ze remízu 1-1 se Sklepy.

To je ta nejlepší pozvánka na další průběh soutěže …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *