V den, kdy se do ulic vydal Mikuláš s anděly a čerty, dovršila Interliga úvodní polovinu základní části. V průběžné tabulce sice schází dva duely, které musely být z různých důvodů odloženy, ale k jejich sehrání již došlo nebo je  plánováno na nejbližší dny…

Při pohledu na tuto průběžnou tabulku nás musí zaujmout její vyrovnanost. Vždyť mezi prvním a pátým týmem je jen 1 bod rozdílu. Osmý tým pak na úplné čelo ztrácí pouhé 4 body, což jsou teoreticky jen 2 zápasy. Takovou vyrovnanost nikdo nečekal.

Úvod se vůbec nevydařil Jilemnici, která prohrála první 3 utkání a její další pokračování bylo s otezníky. Nicméně pauza 20-ti dnů na přelomu října a listopadu jí pomohla a od zajímavého utkání se silnými Loupežníky, kdy vedla 5-0 a vinou řady vyloučení musela hájit těsnou výhru 5-4, vyhrála všech 5 utkání. To jí „katapultovalo“ až na úroveň ZEOSu.

Ten po výrazném oslabení, kdy mu odešel hrdina loňského vítězného tažení skrz Play-off – Radek Bernard do Loupežníků a další tahoun Lukáš Semecký oznámil ukončení působení, rozhodně soutěži nedominuje, avšak tvrdá dřina mu přináší poměrně těsná vítězství. Za zmínku stojí úspěšné obraty se Sklepy a Železným Brodem. Ze 7 duelů tak slavil výhru hned 5x. V dohrávce 8. kola (která není součástí) průběžné tabulky však v souboji o 1. místo s Loupežníky další úspěšný obrat nedotáhl a prohrál 3-4.

V závěsu číhá trojice hladových vlčáků – „nováček“ Loupežníci, tým vystavený na loňských KM-Group, výrazně posílen o některé nové akvizice (Ondra Mizera, Dan Mácha, Jan Starý a další), je asi největším favoritem soutěže. Nicméně některá zaváhání v již „vyhraných“ duelech mu zatím nedovolila proniknout do čela. Velice dobře si vedou Grey Grizzlies, asi nejzkušenější tým celé soutěže, který poctivě sbírají bod po bodu. Pro příklad uveďme výhru 5-4 nad ZEOSem nebo remízu 6-6 s Loupežníky, když vyrovnali třem góly během 25 sekund !!! Podobný kousek se povedlo připsat Skepy TEAMu, který zase se stejným týmem (Loupežníky) vyrovnal z 0-4 na 4-4.

Poslední jmenovaný tým těží z velkého příspěvku skvělých obránců, zároveň působících i v „A-týmu“ Sklepů v JHL. Tito hráči se navíc dokáží prosazovat i v útočné fázi, což z nich dělá nedocenitelnou zbraň.

Jen o další bodík zpět (tedy se ztrátou 2 bodů na čelo) jsou Křižáci. Ti ale prožívají velice rozporuplný podzimní úsek soutěže. Jak už tu bylo několikrát řečeno – je to tým, který nejvíce ze všech trpí spojením HHLNP a LHL, neboť v Lomnici se mu prostě nedaří! To vyvrcholilo dokonce kontumací utkání s Tatobity, které bylo Křižáky odvoláno jen pár hodin před úvodním buly. Od této události, ke které došlo 19.11., to jde s týmem, nesoucím znak obce Vidochov, z kopce. Uvidíme, zda se povede tento prudký propad zastavit.

Po 5. kole se ocitli na čele tabulky, ale nyní trochu Železný Brod poznává, jak je soutěž vyrovnaná. Pár těsných porážek a je z toho najednou průběžná 7. pozice. Stejně jak se dostali sem, se ale mohou rychle vrátit i nahoru. Kupříkladu v utkání se ZEOSem, který byl v polovině na čele, vedl Brod 2-0. Pokud by ZEOS neotočil na 4-2, měl by dnes jen 8 bodů a „skláři“ by byli o bod před ním …

A stejné je to i s Tatobity. Ty už mají těsných porážek na kontě více. Tři vítězství navíc zapsali s „bezbodovými“ Chomuticemi, kontumačně proti Křižákům a poměrně cenný skalp 8-3 si odnesli z duelu se Železným Brodem. Důvodem nižšího zisku bodů může být i dlouhá pauza, kdy i vlastním přičiněním nehrály utkání od 24.10. do 18.11.

Tabulku uzavírají Chomutice, které hlavně, jako nováček, získávají zkušenosti. Lekce to někdy bývají dost tvrdé, podpořené řádným výpraskem (např. 0-20 s Loupežníky), ale většinou se jedná o vyrovnané duely. V utkáních s Grey Grizzlies nebo se Železným Brodem sahali po zisku premiérových bodů, na které ale stále čekají.

Základní část nabízí krásnou zápletku, ale vše rozlouskne až Play-off na přelomu února a března. Tam se totiž podívá hned 8 z 9 týmů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *