Základní část ES-Garden Jičínské hokejové ligy je za námi. Jejím vítězem se stal Vapos – Solar, který ale potřeboval využít až lepší bodový zisk ze zápasů s Revivalem.

Závěr základní části byl neskutečně dramatický, přitom po odehraných deseti z celkových 15 kol tomu nic nenasvědčovalo. Na prvním místě se se 16 body vyhříval Sklepy TEAM, a to bez jediné porážky. S odstupem za ním se čekal napínavý souboj mezi Vaposem, Revivalem a Libání, které dělily pouhé 2 body. Jen o bod za nimi čekali na svou šanci Mystery Boys. Nicméně mělo se bojovat jen o druhou příčku, zaručující přímý postup do semifinále Play-off.

Všechny predikce ale rychle vzaly za své. Sklepy TEAM se přestal scházet a začalo to mít výrazný vliv na výsledky. Remíza 5-5 s Blaty byla už čtvrtou ze 6 utkání. Následovaly ale porážky 4-8 s Vaposem a 2-6 s Revivalem. Poté přišla důležitá výhra 11-4 nad Libání v souboji 9 na 9, po které si už většina odborné veřejnosti myslela, že první místo pro novopacký tým je jistotou.

Mezitím se do skvělé formy dostal Revival, který od poloviny prosince nastupoval minimálně na 3 útočné formace, většinou pak na 3 plné formace. Nepřekvapivě to přineslo ovoce ve formě významných bodových zisků. Po výhře nad Blaty ještě v 10. kole, přišel plný bodový zisk s Libání (8-5), Mystery Boys (11-3), Sklepy TEAMem (6-2) a po výsledku 8-1 i v „klíčovém“ souboji s Vaposem.

Ani pět vítězství v řadě nedokázalo smazat ztrátu z předchozích zaváhání. Jen o málo méně úspěšný byl ve stejném časovém úseku Vapos. Ten totiž ztratil body pouze v utkání s Revivalem, kdy byl indisponován pobytem velké řady hráčů na horách.

Průběžná tabulka před závěrečnými duely tak slibovala snad všechny možné kombinace. Stále však platilo, že nejblíže k prvnímu místu byl Sklepy TEAM, o přímý postup do semifinále se na dálku měli potkat Vapos a Revival. Libáň po prohře se Sklepy ve 14. kole už do tohoto souboje zasáhnout nemohla, ale mohla ho výrazně ovlivnit v souboji s Vaposem, plánovaném na závěr 15. kola.

Jako první šel do akce Revival. Se zdánlivě nejlehčím soupeřem – Blaty, se nečekaně vytrápil a zápas strhl na svou stranu až díky spolupráci Štěpána Bočka s Tomášem Klozem, kteří gólem v oslabení a následnou povedenou kombinací rozhodli o výhře 3-1. V tu dobu byl Revival na čele, ale k udržení potřeboval pomoc soupeřů v obou zápasem kola.

Sklepy TEAM si hodně zahrál s osudem, když do souboje s Mystery nastoupil jen v 8 lidech. Ve stejném počtu dorazil i soupeř, ale dařilo se mu lépe. Řádil zejména Matěj Zámečník, který se svými výkony v závěru posunul až na 2. místo mezi střelci. Nejen zásluhou jeho 4 gólů zvítězili Mystery 6-3. Najednou se v nejhorší pozici ocitl právě obhájce titulu.

Všichni tak čekali na rozuzlení. Libáň vstoupila do utkání lépe a v polovině držela náskok 5-2. Ale Vapos chtěl viditelně více. V útoku se rvali Radek Bernard a Lukáš Král, v defenzivě byli hodně vidět poprvé v sezóně hrající bratři Plíškové. Obránce Jakub Plíšek pak po svém výpadu vsítil v 53. minutě vítězný gól. Ten se závěrečnou sirénou stvrdil ještě do prázdné brány Lukáš Král a Vapos po výsledku 8-6 díky lepším zápasům s Revivalem získal Prezidentský pohár.

Nyní se Sklepy TEAM střetne s Blaty a Libáň s Mystery Boys o poslední 2 místa v semifinále. Hraje se na 2 utkání, v případě bodové rovnosti se bude 10 minut prodlužovat 5 na 5. Pokud ani to nerozhodne, přijde 5 sérií nájezdů.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *